Sverige
25 augusti 2015 08:20

Sadelstölder i Färgelanda

ńnnu en sadelstöld inträffade i förra veckan, när någon bröt sig in i sadelkammaren på Färgelanda Ridklubb och stal ett 15-tal sadlar under natten till fredagen.

När ridklubbens personal kom till jobbet på fredagmorgonen stod det en skottkärra på vägen till ridskolan. När de sedan kom fram till stallet upptäcktes att hänglåset till den privata sadelkammaren var uppbrutet och samtliga sadlar saknades. Troligtvis har tjuvarna kört sadlarna i skottkärran ner till en väntande bil, skriver Dalslänningen.

Den senaste tiden har flera stall utsatts för inbrott och fått sina sadlar stulna. Därför förvarade inte Färgelanda Ridklubb sina sadlar till ridskolehästarna på klubben, vilket gör att de nu kan fortsätta sin verksamhet som vanligt.

Bytet blev istället de privatägda hästarnas sadlar, som uppskattas ha ett värde av cirka 10 000 kr per sadel. Vissa av sadlarna ska var märkta med namn, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden