Sverige
13 december 2013 15:48

Samlad hästkraft i LRF Häst

Svenska Ridsportförbundet är en av åtta hästorganisationer som, tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund LRF, bildat branschorganisationen LRF Häst. Målet med den nya organisationen är fler professionella hästföretag med ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

– Vi som idrottsförbund vill medverka till att skapa en komplett karta av resurser för att på bästa sätt kunna utveckla såväl sporten som företagandet och hästnäringen i stort, säger Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

LRF Hästs verksamhet kommer bland annat att ta sikte på att påverka den närings- och jordbrukspolitik som berör hästnäringen, bedriva omvärlds- och marknadsanalys, företagsutveckling samt branschgemensam kommunikation och marknadsutveckling.

LRF Hästs verksamhet ska vara igång den 1 januari 2014. En interimdelegation har tillsatts med representanter från LRF, HNS, SvRF, ST och BRUNTE till dess att ordinarie Hästdelegation utses på Hästrådet i februari.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden