Sport
9 juli 2014 16:55

Gustafsson red hem huntingen

Ingen hann i fatt Kungsbackaryttaren Sandra Gustafsson i Falsterbos hunting. Tillsammans med Kaminskij gjorde hon en runda som var ett skolexempel på hur en hunting ska ridas.

Gustafsson red hem huntingen
LOTTAPICTURES AB

Årets upplaga av publikfriaren huntingen var inte den svåraste som har ridits i Falsterbo, vare sig när det gällde banhoppningshindren eller terränghindren. De 14 ekipagen bjöd på fart och spänning inför fullsatta läktare där publiken  var väl med på noterna. 

Nyblivna SM-silvermedaljören Katrin Norling var först ut med Zarina Cora och satte press på övriga startfältet genom att lotsa den välhoppande hästen klockrent runt bland annat smalhinder, trappa, bord och ett litet vattenhinder. Direkt efter startade Jonna Friman Lady Grey och visade att det gick att kapa tiden ytterligare några sekunder. Lady Grey visade sin rutin som fälttävlanshäst och var säker runt hela banan. 

När Kungsbackaryttaren Sandra Gustafsson gick ut som nummer 8 visste hon vad hon hade att fajtas mot tillsammans med sin Kamiskij (val f 2002 e Airline H-Hertigen). Ryttaren, som har en hel del internationell rutin, red hela banan i perfekt balans och höll ett fräscht och rytmiskt tempo och med idel rena, fina språng över såväl terräng- som banhoppningshinder. Hennes tid blev drygt sex sekunder snabbare än Jonna Frimans.
– Det var en bana som inbjöd till bra rytm. Och min häst kändes fantastisk, säger Sandra Gustafsson.

Danska gästen Niels Goldschmidt trängde sig in på tredje plats och Katrin Norling blev fyra. Sandra Gustafsson fick 40 000 kronor för sin seger. 

Titelförsvararen Anna Hassö bröt efter att hennes häst Blue Loop trampade av sig en sko. 

Se bildspel från huntingen här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden