Sverige
28 maj 2014 08:18

Sara: ”Det är svårt att planera in ett barn”

Gravida Sara Algotsson Ostholt berättar här i en intervju med Sveriges Radio om hur hon ser på sin graviditet och hur det känns att missa VM.

Sara Algotsson Ostholt berättade i måndags att hon väntar barn tillsammans med sin man Frank i höst. Detta gör att hon missar VM, liksom skadade Herta och Frida Andersson.

– Det är svårt att planera in ett barn. Det är lite kluvet i hjärnan ibland, när man är inställd på att planera tävlings och prestera. Helt plötsligt blir det ett avbrott på ett halvår. Men hästarna är i väldigt bra form just nu och hade säkert kunnat prestera bra på VM. Jag känner mig ganska nöjd med vad vi har gjort också och kan ändå luta mig tillbaka nu, säger hon till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Sara Algotsson Ostholt satsar istället på OS i Rio 2016, vilket gör att hon har drygt ett år på sig att komma tillbaka i mästerskapsform.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden