Sport
30 juli 2012 20:54

Sara laddade med tupplur

När Sara Algotsson Ostholts starttid blev uppskjuten på grund av en omkullridning på banan var det inget som stressade upp den rutinerade småländskan. Istället gick hon och la sig för en liten tupplur.

Sara laddade med tupplur
Sara Algotsson Ostholt hade svårt att förstå att hon ligger i delad ledning efter terrängen.

– Jag gick och la mig på min sadelbock i stallet och sov 40 minuter. Jag kan sova överallt, det har jag aldrig problem med.
Därefter var det full fart framåt som gällde för Sara och hennes familjeuppfödning Wega – i mål kom de exakt på optimaltiden.
– Jag fattade inte att jag inte fick massa tidsfel förrän jag red över mållinjen och tittade upp på storbildstavlan.

Och hon har nog inte riktigt fattat vad hon har lyckats med, att ligga i topp efter terrängen i ett OS är inget som svenska fälttävlansryttare har någon vana vid.
– Nej, jag har inte fattat det än. Jag njuter nu, i morgon är en annan dag.

Efter att japanen Yoshiaki Oiwa tappat balansen i nedhoppet, italienaren Stefano Brecciaroli tagit för lång tid på sig och Mark Todd likaså – gårdagens topptrio – kunde Sara och Ingrid Klimke gå upp i ledning på samma straffpoäng. Om det skulle bli så att de båda slutar på samma straffpoäng även i morgon, kommer terrängresultatet att vara till Saras fördel då hon var närmast optimaltiden. Det väger alltid tyngst i slutändan. Klimke fick frågan om hon var irriterad över att hon red åtta sekunder ”för fort”.
– Idag är idag, i morgon är i morgon. Jag red så snabbt jag kunde och som min häst ville. Jag är så glad att han var så fräsch och ville fortsätta galoppera även efter målgång.

Mark Todd, mer rutinerad än de flesta, verkade inte alltför bitter över att hans ynka sekund över optimaltiden innebar att han blev omriden av Sara och Ingrid.
– Jag rider en ung häst, vi höll oss tll planen och han skötte sig mycket bra.

Förbundskapten Gunilla Fredriksson var självklart väldigt nöjd med sina ryttare efter dagen. Nu ska förhoppningsvis samtliga fem hästar övernatta väl, även om det finns små små frågetecken – hur påverkad är Wega av att hon gått stor del av banan utan framskor? Och Mister Pooh, som slog i knäet på sista hindret – är det något han känner av?

Svar får vi i morgon tisdag, då hästarna först ska besiktigas vid 09.15 svensk tid (preliminiär tid). Därefter är det dags för första hopprundan med start klockan 11.30.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden