Avelsnyheter
28 juli 2014 17:35

Sartors Fairytail BIS på knabstrupperkåring

På Falbygdens Ridcenter i Falköping hölls i lördags kåring (motsvarighet till svensk premiering/avelsvärdering) av knabstrupperhästar, ponnyer och miniatyrer.

Sartors Fairytail BIS på knabstrupperkåring
Den 3-åriga Sartors Fairytail blev bästa sto och även Best in Show.

Det var årets andra kåring och Knabstrupperföreningen for Danmark (KNN) kom med sitt vanliga domarteam för att bedöma ett startfält som inte var det största men av hög kvalitet.

Det visades fyra föl av sporthästtyp, två hingstar och två ston. Samtliga föl fick 8 (maxpoäng 10) i helhet. Fölet som vann fölfinalen fick också vara med i själva BIS-finalen där den blev placerad som nummer två av tre.

Bästa föl blev Sanvic Great Girl of B, den sistfödda avkomman till den lovande hingsten Sanvic Ballisto som tyvärr fick en kotbensfraktur som 4-åring sommaren 2013 och därefter fick lov att tas bort på grund av komplikationer till frakturen.

Fem ston visades fram för kåring, två hästar av klassisk typ, två ponnyer och en miniatyr. Samtliga kårades. Den 3-åriga snöflingetigrerade ponnyn Sartors Fairytail är en väldigt fin ponny, hon blev bästa sto och även Best in Show.

Svenska Knabstrupperföreningen delar ut diplom till 3-åriga ston som uppnår 8 i helhetsintryck och ingen delkaraktär under 6. Detta uppnådde Fairytail med råge och är numera också innehavare av SKN´s diplom förutom de andra titlarna.

Den 2-årige hingsten Sanvic Edradour visdades för avelsgodkännande för 2015/2016. Han har samma mor som den döda hingsten Ballisto men pappan är hannoveranaren Don Henrico (e Don Frederico-Lauries Crusador xx) som är en hingst av godkänd inkorsningsras.

Sanvic Edradour visade sig väl inför domarna och fick sitt tillstånd. Sommaren 2016 måste han göra bruksprov för att få förnyat avelstillstånd och livstidsgodkännande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden