Sverige
26 januari 2013 16:05

Satsar på ridled

Perstorps kommun vill profilera sig som hästkommun och nu har planerna på de nordostskånska ridlederna äntligen börjat ta form.

Tanken väcktes redan i början på 2000-talet, när Perstorp och Hässleholm började diskutera möjligheten att samordna någon form av ridled mellan kommunerna. Det blev dock inte mer men 2010 återupplivades planerna och då kom även Osby, Kristianstad, Bromölla och Hörby med.

– Sedan anslöt sig Höör och Eslöv och vi har fått förfrågan från fler kommuner som vill koppla på, säger Magnus Almström, fritidsintendent i Perstorps kommun och den som driver projektet, till Norra Skåne.

Berörda kommuner har arbetat med ridlederna i tre Leader-projekt som har samordnats till en gemensam satsning. Det brådskar dock att få det hela klart eftersom det finns en deadline den sista juni.

Ett krav är att det ska gå att köra med häst och vagn på hela leden  som mest ska gå på befintliga grusvägar, vilket även kommer att passa gående och cyklister skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-