Hästliv
28 mars 2014 08:03

Se filmen om hästar i nöd

Vanvårdade och avmagrade hästar är den okända verkligheten för alltför många hästar i Sverige. Nu kan du se filmen Hästar i nöd, producerad av den prisbelönta journalisten Karin Swärd, gratis.

Se filmen om hästar i nöd
I den nygjorda dokumentären Hästar i nöd får vi se den okända verkligheten i Sverige, där många hästar far illa.

Filmen är producerad för tv-kanalen Horse1 tillsammans med den ideella föreningen Svenska Hästars Värn.

Se filmen gratis här.

Om filmen:
I den nygjorda dokumentären ”Hästar i nöd”, producerad av den prisbelönta journalisten Karin Swärd, får vi en inblick i en annars okänd värld. Skakande bilder och berättelser om hästar som står i meterhöga gödselbäddar, i så trånga boxar att de inte ens kan stå rakt upp.  Hästar med skadligt långa hovar, ingrodda i smuts och ohyra, utan mat och tjänligt vatten och utan att någon reagerar.  Exemplen är många, och länsstyrelsernas djurskyddsinspektörer och veterinärer vittnar om en i det närmaste obegriplig misär. 

Tack vare Svenska Hästars Värn, som just har firat 20-års-jubileum, räddas varje år många hästar till ett nytt liv, och ett nytt hem, hos verkliga hästälskare. I filmen möter vi några av de eldsjälar som jobbar för att detta ska bli verklighet. Vi får också träffa Svarten och Grynet, två hästar som, trots att de var nära att avlivas efter vanvård och misshandel hos tidigare ägare, nu lever bra liv hos nya familjer.  Även om många av de vanvårdade hästarna måste avlivas, finns det alltså, trots allt, hopp för andra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden