Sverige
4 februari 2015 11:24

Se klipp från Ryttarprinsen

Nu kommer uppföljningen av Ryttareliten. I Ryttarprinsen får vi följa hopplandslagets väg till VM och framförallt Alexander Zetterman. Här visar vi ett förhandsklipp från dokumentären.

Se klipp från Ryttarprinsen
I dokumentären Ryttarprinsen får vi följa Daniel Zetterman på vägen mot VM.

Dokumentären kommer att sändas klockan 21 den 9 februari på SVT 1.

”Ryttarprinsen – Drömmen om ett mästerskap” är en dokumentär om mental press och personlig mognad. Men även om försoning.

Programmet utspelar sig bakom kulisserna med det svenska ryttarlandslaget inför VM i hoppning, och vi får följa den unge ryttaren Alexander Zetterman, känd från serien Ryttareliten. Här står han inför sitt första VM.
Han är en relativt ny talang i landslagssammanhang, men har tävlat på hög nivå sedan tonåren. Med en vilja av stål har Alexander haft målet att rida i de stora mästerskapen sedan han var 10 år gammal, men ålder, rätt hästmaterial, och en laddad relation till förbundskaptenen Sylve Söderstrand har tidigare hindrat hans framfart.
Efter en lyckad säsong i USA förra året kom Alexander hem och vann Falsterbo Grand Prix. Då blev det svårt för Sylve att bortse från Alexanders förmåga inför VM.  Frågan är nu om Alexander kommer kunna bli en i laget efter att ha tävlat ensam i så många år?

Programmet följer även Peder Fredricson (också känd från Ryttareliten) som har lång erfarenhet från hopplandslaget och vill lägga till ännu ett mästerskap på den redan långa meritlistan.  Vi får se Peder och Alexander på nära håll under hela resan – när de förbereder sig hemma i Sverige, och på förträning hos landslagstränaren Henk Noreen i Belgien.

Svensk dokumentär från 2013 av Lisen Lindahl. Foto: Erik Vallsten. Klippning: Matti Kentrschynskyj.

Sändningstider: 

SVT1 Mån 9 feb 2015 kl 21.00

SVT1 Ons 11 feb 2015 kl 13.15 (repris)
SVT1 Tor 12 feb 2015 kl 00.15 (repris)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden