Sport
3 augusti 2015 07:00
Ridsportplus

”Jag är i toppform”

Selma Hammarström är i toppform inför ponny-EM i fälttävlan på Ribersborg i Malmö. Hon och ponnyn Sligo Fortunus har tillbringat hela säsongen på Irland för att förbereda sig inför mästerskapet.

”Jag är i toppform”
Selma Hammarström ser fram mot ponny-EM med tillförsikt. (Arkivbild)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Selma Hammarström har hunnit bli 15 år och tillhör en framgångsrik syskonskara. Även syster Klara Hammarström finns med i det svenska fälttävlansteamet på EM. Familjen bor i Delsbo i Hälsingland där den driver en större ridsportanläggning. Men det är inte optimalt att förbereda sig för ett mästerskap i fälttävlan där.
  – Jag har har precis kommit hem från Irland. Jag har bott där under hela säsongen för att kunna få ut så mycket som möjligt av all träning och tävling som man kan få där, berättar Selma Hammarström.

  Hon har ridit ett ponny-EM tidigare, men då med Three Wells Breeze som är senskadad nu. I stället får 8-åriga stoet Sligo Fortunus (imp Irland) rycka in. 
  – Vi köpte henne som 5-åring och då hade hon inte tävlat elle gjort så mycket. Jag har utbildat henne själv.

  Sligo Fortunus har tagit silver i ungponny-SM i hoppning som 6-åring och startat internationellt med bra resultat i fälttävlan under 2015.
  – Jag har haft fokus på de internationella tävlingarna och jag har haft en perfekt förberedelse inför Malmö, fortsätter Selma Hammarström som tycker att både hon och ponnyn är i toppform.
  – Jag ser fram mot att köra igång så vi kan visa vad vi går för.
  – Jag är inte orolig över någonting men är lite pirrig inför ett stort mästerskap. Men jag känner mig trygg på min ponny och känner på mig att hon kommer att ställa upp och klara det här galant.

  Ponny-EM i fälttävlan börjar med dressyr på torsdag och fredag, har terrängprovet på lördag och avslutas med banhoppning på söndag. 

  Läs om terrängbanan. 

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden