Hoppning
11 mars 2012 17:39

Senior SM-guld till Jens

Det behövdes dubbla omhoppningar för att fördela medaljerna bland seniorerna i årets inomhus-SM. I sista striden om guld och silver fick Niklas Arvidsson se sig slagen av Jens Fredricson, Strömsholms RSF och Lunatic.

Senior SM-guld till Jens
Jens Fredricson, guldmedaljör seniorer inomhus-SM 2012 Roland Thunholm

Över seniorernas 1,55-hinder vad det fyra ryttare som tog sig i mål felfritt. Två av dessa, Niklas Arvidsson/Click and Cash 1155 och Jens Fredicson/Lunatic, var dessutom felfria i gårdagens runda vilket gjorde att de totalt slutade på noll fel och säkrade en omhoppning mellan guld och silver. 

Niklas startade först i omhoppningen, en snäv sväng på en bred oxer resulterade i en bra tid men fyra fel. Jens med RS Lunatic (val f -98 e Landlord-Utrillo) valde ett bra tempo men något säkrare svängar vilket betalades med noll fel och dagens sista guldmedalj.

I bronsstriden var det fem ekipage som gjorde upp. Samtliga red felfritt men snabbast, med endast 5 hundradelar tillgodo, var Elin Hällgren och Conoc.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-