Blogg
11 december 2013 10:29

Ser allt i minsta detalj

Jag tränar regelbundet för en tränare vid namn Bjarne Elefsen. Han är dansk och min mamma har tränat för honom i snart 20 år.

Han kommer hem till oss och då kommer det flera som tränar för honom också, inte bara jag, mamma eller Amalie. Han är examinerad beridare och A-tränare och om jag skulle få säga EN tränare jag rekommenderar starkt så är det Bjarne. Varför jag rekommenderar honom är för att han ser allt i minsta detalj. Det kan vara om du tar benet liiiite för långt bak i en öppna, säger han det och senare är hela öppnan till 7-8 istället för 6.

Om man har problem med kanske galoppombytena så är han riktigt duktig på det, och jag som är helt grön (nästan) i galoppombyten, byter faktiskt galopp på min D-ponny!

Det är en riktigt cool känsla att lära sig byta och lite extra när man vet att sin ponny/häst är lika grön som en själv.

Han kan säga till mig exakt när jag ska ta en halvhalt och när jag ska lägga till skänkeln.

Ett tips som jag kommer ha väldigt mycket nytta av är: Att man ska känna hästens rytm i galoppen och när hästen är på väg uppåt i svävningsmomentet ska man ge signalen. När jag efter ett par försök kände tydligt efter när han skulle uppåt i svävningsmomentet och jag la till signalen så blev vårt byte rent! Om jag gav hjälpen för sent hann han inte byta bak, men bytte bara fram.

Det roligaste med att göra galoppombyten är att Extrem tycker det är superkul och speciellt att han får lära sig något nytt. Det är flera år sedan han lärde sig något nytt och nu när han är tolv kan han allt en ponny ska kunna.

Men nu har vi börjat på storhästgrejerna och det är verkligen kul för oss båda och vi lär varandra massor utav det!

/Clara

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden