Sverige
30 november 2012 09:55

Shalini är Djurens Hjälte 2012

Shalini Persson, årets mottagare av Agria Djurförsäkrings utmärkelse Djurens Hjälte lägger ner tid och engagemang långt utöver det vanliga.

Shalini blev jurist för att kunna jobba ideellt med djurskydd och ser till att övergivna, vanvårdade katter får nya trygga hem genom sitt nätverk Kattjouren. Hon för misshandlade hundars talan och arbetar aktivt för att stoppa så kallade djursamlare – bland mycket annat.

Årets pristagare av Agrias utmärkelse Djurens Hjälte är en djurskyddsentreprenör i vidare bemärkelse. Shalini Persson nöjer sig inte med att hjälpa enstaka djur, hon vill förändra beteenden och arbetssätt så att kunskap om djurskyddsfrågor sprids och tillämpas i större skala.

– Jag kan inte nöja mig med att hjälpa en enstaka individ utan vill skapa ett system för att göra det i större skala och helst även förändra världen. Det är drivkraften bakom både Kattjouren, Djurens Jurister – senare Djurskyddsjuristerna, och olika andra projekt som till exempel ett initiativ till en konsumentguide för mer djurvänlig konsumtion, berättar Shalini i ett pressmeddelande från Agria.

Shalini Persson får ta emot priset under Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe på söndag den 2 december.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden