Sport
20 augusti 2014 11:42

Shamwari går VM för USA

Shamwari 4, som bland annat ingick i det svenska silverlaget på EM 2013 tillsammans med Ludwig Svennerstål, går VM i fälttävlan tillsammans med sin nye ryttare Boyd Martin, USA.

Shamwari går VM för USA
Det var på OS i London som Shamwari verkligen visade vad han gick för. Efter dressyr och terräng låg valacken sjua tillsammans med Ludwig Svennerstål. (Arkivbild)

Efter många år tillsammans sålde Ludwig Svennerstål sin EM-medaljör och OS-häst Shamwari (HANN val f 2002 e Star Regent xx) till Boyd Martin, USA, i vintras. Ludwig Svennerstål och Shamwari har många framgångar tillsammans. De ingick bland annat i det svenska fjärdeplacerade laget på OS i London efter en mycket bra dressyr och terräng. Dessutom tog de lagsilver i Malmö förra året. 

Tillsammans med Boyd Martin har Shamwaris karriär fortsatt gå framåt. Ekipaget var bland annat trea i tyska Luhmühlens fyrstjärniga tävling i juni. Ekipaget fanns med på USA:s långa lista inför VM och nu är det alltså klart att Shamwari är ordinarie i den amerikanska VM-truppen. Det innebär att Ludwig Svenerstål kommer att få tävla mot sin tidigare mästerskapshäst då han ingår i den svenska truppen tillsammans med Alexander. 

VM i fälttävlan går i franska Normandie den 28 till 31 augusti. 

Alla slutanmälda till VM i fälttävlan finns här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden