Sport
8 juli 2014 11:28
Ridsportplus

”Shit, det här är inte bra”

Hoppstjärnan Rolf-Göran Bengtsson är hemma i tyska Breitenburg och laddar om inför Falsterbo efter sin avtrillning i Global Champions Tour i lördags.
- Jag blev nervös när jag kände att jag föll, säger han.

”Shit, det här är inte bra”
Rolf-Göran Bengtsson gjorde svenska ridsportfans nervösa när han trillade av i en omhoppning i lördags. Nu är stjärnan på väg till Falsterbo.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i omhoppningen i 1,60-klassen som olyckan var framme. På det näst sista hindret – en stor oxer – blev det helt fel och ekipaget landade i hindret. Ryttaren hamnade på Casalls hals och kunde inte hålla sig kvar.
– Jag tänkte ”shit, det här är inte bra”, säger Rolf-Göran Bengtsson som nyligen har kommit tillbaka till tävlingsbanan efter en tids skadeproblem
– Jag blev nervös när jag kände att jag föll. 

Han försäkrar dock att han mår bra efter avtrillningen. I alla fall fysiskt.
– Men det känns inte bra inuti. Det får inte lov att bli så, säger han. 

När Ridsport når honom på tisdagens morgon är det full aktivitet hemma i tyska Breitenburg. Utrustning ska tvättas, lastbilen ska packas om efter resan till Global Champions Tour i Paris och inför avresan till Falsterbo.
– Jag ska träna några elever nu. Vi åker till Falsterbo i kväll eller tidigt i morgon, säger Rolf-Göran Bengtsson. 

Casall Ask får vara hemma och vila efter helgens äventyr. Det blir Quarz Ask och Unita Ask som åker med till Sverige och Falsterbo. Rolf-Göran Bengtsson är inte given i det svenska laget i nationshoppningen när förstahästen Casall är kvar hemma. Förbundskapten Sylve Söderstrand ska välja ut fyra ekipage av Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Peder Fredricson/H&M Sibon, Niklas Jonsson/Caral, Douglas Lindelöw/Casello och Alexander Zetterman/Cafino.
– Jag vill gärna rida i laget. Hoppningen på torsdag blir avgörande. Vi får försöka att göra vårt bästa där och hoppas att det räcker, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Han ser fram mot att komma till Sverige och tävla. 
– Det är alltid kul att komma hem. Det enda som kan vara lite jobbigt med just Falsterbo är att det är så mycket grejer runtomkring hela tiden. Men man får försöka att skärma av sig lite för att kunna koncentrera sig på tävlandet. 

Läs mer om avtrillningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden