Hoppning
21 augusti 2012 11:01

Silver-Petronella hyllas

Petronella Andersson slog till på EM för young riders och red hem ett individuellt silver och ett lagbrons. Nu uppmärksammas hon av media runt om i Sverige.

Det är inte allt för ofta vi kan läsa om ridsport på ungdomsnivå i de stora dags- och kvällstidningarna. Men när de svenska ryttarna tog medaljer i young rider-EM i helgen uppmärksammades det bland annat av Aftonbladet, som tagit ett snack med coachen Pether Markne och den nyblivna silvermedaljören. Och Markne hyllar 21-åringen.

– Hon får betyget tio. Hon är en gudabenådad ryttare. Rider alltid i rytm, bestämt, lagom starkt och darrar aldrig på manschetten. Hon är både tuff och lugn och hästarna litar på henne. Hon sticker ut, säger Markne till Sportbladet.

Petronella jobbar hos stall Hendrix i Holland, där hon mestadels rider och tävlar unghästar. Men till EM fick hon låna Nosco de Blondel.
– Vi trivs väldigt bra ihop. Jag är glad så länge han kan stanna kvar. Han är en saluhäst och kan säljas vilken dag som helst.

Läs mer om Petronella och EM i Ridsport nummer 17/2012, som kommer till prenumeranterna på torsdag 23 augusti, och finns i butik från lördag den 25 augusti.
Vill du ha tidningen direkt hem i brevlådan?

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar