Sverige
30 december 2012 09:16

Silver-Sara är årets etta

Hon toppade redan förra året och hon gör det igen. För andra året i rad är Sara Algotsson Ostholt etta när tidningen Barometern rankar de lokala idrottsprofilerna.

Hemma på föräldragården i Nybro för att fira jul berättar Sara för Barometern att hon inte hade räknat med en individuell medalj men att alla bitar föll på plats. Den nivå som hon hade hållit under ett års tid var tillräckligt bra för att prestera på ett OS.

– Det absolut första jag tänker på är den härliga stämningen och harmonin i teamet. Alla fick chansen att köra sin grej, man fick vara individualist i ett lag och vi fick verkligen bete oss som vi normalt sett brukar göra vid en tävling. Det var ett bra upplägg från vår förbundskapten Gunilla Fredriksson, säger Sara till tidningen om att se på OS i backspegeln.

Sara berättar även att OS-silverhästen Wega är i träning igen och känns väldigt fin men nog tycker att det varit för lång vila. I glädjen över Facebook-insamlingen som räddade Mrs Medicott kvar i stallet säger Sara att det är Wega som fortfarande är stjärnan och det största hoppet inför kommande mästerskap samt att det nu 11-åriga stoet även har åldern inne för OS i Rio om fyra år.

Med på listan över idrottsprofilerna är även systern Linda Algotsson på plats sex och ponnyryttaren Kajsa Andreen på plats 44.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden