Hoppning
25 februari 2012 18:50

Sista hindret föll

Rolf-Göran Bengtsson hade den bästa tiden men det sista hindret föll och förvandlade en drömseger till sjätte plats i Göteborg Trophy.

Sista hindret föll
Här tappar Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla GP-segern. Foto: Peter Zachrisson

Som sista ryttare bland åtta i omhoppningen hade Rolf-Göran bara sista oxern kvar. Publiken skrek och Roffe gasade. Kanske bjöd han publiken på för mycket. En liten halvhalt hade kanske räddat situationen men nu blev det ”flat out”. Det blev för mycket. Ninja La Silla hann inte upp ordentligt och allt slutade med Scandinaviums högsta ”NEEEEEEEEEJ”.
 
– Jag fick inte riktigt till den runda jag ville ha och visste att jag låg risigt till på tiden. Därför blev det för mycket chans på slutet och det höll inte. Jag tror inte publiken störde Ninja. Han undrade nog mest vad galningen i sadeln höll på med, kommenterade Rolf-Göran på presskonferensen.

Klassen vanns av Marcus Ehning och Plot Blue (hingst f -97 e Mr Blue-Pilot) som var 0,4 sekund långsammare än RGB men bäst av fem dubbelnollor. Bland fyra fyrfelare hade Henrik von Eckermann den bästa tiden, vilket gav tionde plats med Quibell. Linda Heed tillhörde de felfria på hinder men började tyvärr med ett tvärstopp på det första hindret som också kostade tidsfel med Bee Wonderful.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden