Hoppning
6 juli 2017 16:29

Skadades i tävlingsstallet – nu har hon blivit mor

För drygt två år sedan blev Kevin Stauts tävlingshäst Quismy des Vaux HDC attackerad av en hingst i sin tävlingsbox. Det blev slutet på hennes tid på banorna, men nu har hon en ny karriär.

Skadades i tävlingsstallet – nu har hon blivit mor
Qusimy de Vaux och Kevin Staut hoppade bland annat Global Champions Tour innan olyckan inträffade.

I juni 2015 attackerades Kevin Stauts då 11-åriga tävlingssto i stallet vid de femstjärniga Nations Cup-tävlingarna i St Gallen. Det var en hingst som under natten hade tagit sig ur sin box och vidare in i den box som Quismy des Vaux (sto, f 2004, e Dollar Dela Pierre-Super De Bourriere) stod i.

Hon hittades halt och skadad på morgonen efter. Det blev slutet på tävlingskarriären – efter skadorna som händelsen resulterade i kom det 1,60-meriterade stoet aldrig tillbaka, berättar St Georg.

Nu har dock historien fått en annan form av lyckligt slut hos ägarstallet Haras des Courdettes. Efter en embryotransfer-avkomma efter Casall 2016 har nu Quismy des Vaux blivit mor ”på riktigt” meddelar HDC på sin Facebook. Deras tionde och sista föl för året blev Quismys lilla sto efter Silver Deux de Virton HDC (hingst, f 2006, e Kashmir van Schuttershof–Heartbreaker) som hoppar 1,60 med Kevin Staut. Den lilla har fått namnet Holly Kiss.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden