Hoppning
30 september 2017 09:00

Skrällseger av UAE i Challenge Cup

SolklartDet blev rena promenadsegern för Förenade Arabemiraten (UAE) i Challenge Cup vid Nations Cup-finalen i Barcelona - laget behövde inte ens använda sin sista ryttare. Europamästarna Irland fick nöja sig med andraplatsen.

Skrällseger av UAE i Challenge Cup
Det blev skrällseger i Challenge Cup för UAE när de för första gången deltog i Nations Cup-finalen. LIBBY LAW PHOTOGRAPHY

Under fredagen reds Challenge Cup vid FEI Nations Cup-finalen i Barcelona. I cupen tävlade de sju nationer som inte tagit sig till lördagens final: Spanien, Förenade Arabemiraten (UAE), Brasilien, Nya Zeeland, Storbritannien, Italien och så Irland, som retligt nog snubblade på mållinjen och var det lag som fick stå utanför finalen trots samma resultat som tre av finallagen.

Detta är första gången som UAE deltar vid Nations Cup-finalen och de väckte ingen större uppmärksamhet under torsdagens kval. Laget kom näst sist av alla lag i torsdags med totalt 34 fel. Detta innebar att de gick ut tidigt i Challenge Cup eftersom lagen startar i omvänd resultatordning.

Resultatet i Challenge Cup blev minst sagt en skräll. UAE behövde bara använda tre av sina fyra ryttare, och varken Abdullah Mohd Marri, Abdullah Humaid Muhairi eller Mohammed Ghanem Hajri rev ett enda hinder. Totalt tre tidsfel drog de på sig, men segermarginalen var så stor att Shk. Majid Qassimi inte behövde starta.

UAE-lagets ledare är Karl Schneider, som är Henrik von Eckermanns stallägare och ägare till bland annat Mary Lou. Tre av UAE-ryttarna har sina hästar i Karl Schneiders stall i Bonn, Tyskland.

Irland kom på andra plats och Brasilien blev trea. Komplett resultat.

Utöver de generösa prispengarna i Challenge Cup fanns det även en prispott på cirka en halv miljon kronor som skulle fördelas bland de ryttare som red felfritt både i torsdagens kval och fredagens Challenge Cup. Alberto Zorzi, Emilio Bicocchi, Ben Maher och Denis Lynch red felfritt i torsdags och hade därmed möjlighet att ta del av prispengarna. Ingen av dessa red dock felfritt under fredagen.

I kväll klockan 21.00 är det dags för finalen i Nations Cup. Sverige är ett av de åtta lag som rider i kväll.

FEI-tv (betalkanal) direktsänder

Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden