Blogg
16 februari 2015 08:06

Skymtar våren

Vissa år vet man precis varför man flyttade till Skåne. För min egen del är det snart 25 år sedan, och visst blir man galen på att det blåser hela tiden, som idag i Vellinge. Jag är lika säker på varför jag inte bor vid kusten. Hade nog inte klarat av det där öppna landskapet.

För övrigt så har ju kung Bore lyst med sin frånvaro den här vintern, precis som förra året. Visst, slutet av februari, det kan ju komma en liten överraskning ännu, men för varje dag med plusgrader, så minskar sannolikheten att det kan bli långvarigt.

Vi har kunnat galoppera på vår galoppslinga i princip hela vintern, och eftersom den har backar, så har det varit perfekt för de som är på uppbyggnad, såväl som dressyrhästarna, som behöver få blåsa ur sig litet. I veckan stack vi ner till Melins på Henriksdal för årets första utomhusträning. Allvädersbanan var i perfekt skick, och hästarna glada att få ösa på lite extra. Vi var minst lika glada. Nu i veckan som kommer har vi planerat in terrängträning, dels själva och även med ett gäng danskar som kommer över till helgen.

Mycket träningar den här årstiden, både för mig och tjejerna, men även kurser. Alla är sugna på att bli bättre inför den nya säsongen. Har haft både kurs i Mental Träning i Sösdala, uppföljare kommer snart, och paneldebatt-kväll med Malmöhus avelsförening. Där hade jag sällskap av Johan Lentz och Sofie Lexner, och ämnet var uppfödning, hållbarhet och träning. Några av mina favoritämnen. Vi var dessutom ganska överrens, det gjorde ju det hela enklare.  Hade värsta turen i Finland den här månaden (också), det blev riktigt kallt dagen efter jag åkte hem, sjönk med 17 grader. Förra månaden likadant, fast med 27 grader, brrrr. Några träningshelger kvar innan utesäsongen börjar, och även en träning för Sylve innan vi drar på vår vårturné.

Till Italien får Bluppan och Greyman åka, de har startat två mindre tävlingar hittills och ska gå en eller två till, beroende på hur de känns. Vellinge nu i helgen var bra, trots en aning knixiga banor tyckte vi. Hästarna klarade det bra, man kanske skulle backat av en aning pga linjerna som var litet ”runt hörnet”, så bara att bli bättre helt enkelt. Grey har trots allt haft pris i alla starter, så jag ska inte klaga. Vi mjukstartar med en klass lägre i år, för att inte ta ut max hela tiden. Det blir en ganska lång säsong ändå är planen, med ett litet uppehåll efter Italien-resan, så att jag får extra tid till Bernie när jag kommer hem, och kan förbereda hans säsongsstart, som blir en aning senare i år på grund av hans skada efter Malmö förra året. Han ser bra ut, och är igång, men jag vill ge det lite extra tid för säkerhets skull.

I år satsar jag inte i första hand på EM, dels med tanke på skadan vi fick, och dels för att jag hellre vill göra en plan för att bli bättre på allra högsta nivå, i 4* klass. Om vi skulle behövas på EM, så kan det vara annorlunda, vi är kvalade, så inget är omöjligt, men jag vill inte jaga en plats, utan hellre att hästen håller några år till.
Vårkänslorna som infunnit och rotat sig fick en allvarlig törn igår.

Fransisco Seabra från Portugal förolyckades i Spanien nu i helgen. En av mina bästa vänner från våra vinter-sejourer i Barocca d’Alva, och en oerhört omtyckt och duktig ryttare. Vi alla, och sporten, lider svårt.
Det som hänt går inte att ändra, så vi får bara hoppas på att solen tittar fram i veckan, och gör tillvaron litet ljusare.

Hörs snart igen
Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden