Sverige
13 juli 2013 14:00

Hästkött blev oxfilé

Tidigt i våras riktades intresse mot ett slakteri sen det tagit emot hästar från en person som utlovat hästägare att ge hästen en värdig ålderdom. Nu är samma slakteri anmält för falskmärkning av kött.

Flera personer lämnade sin häst till gården i tron att hästen skulle få en fin ålderdom. Istället skickades den till slakt utan att de fick veta om det. Enligt Västnytt ska vissa hästägare till och med fått sms om att hästen hade det bra.

Samma slakteri har även under våren anmälts av Livsmedelsverket sen det sålt hästkött som oxfilé. Karin Cerenuis, som gjorde Livsmedelsverkets anmälan, menar att det inte är uteslutet att det köttet skulle kunna komma från hästarna som slaktats utan ägarnas vetskap.

Livsmedelsverkets anmälan av slakteriet är nu under polisutredning och de lurade hästägarna har även polisanmält gårdsägaren som skickade hästarna till slakt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden