Blogg
1 juli 2015 11:57

Snacka om inspiration!

Efter en vecka hos Gal, Minderhoud och Werner så är jag laddad med inspiration och energi. Direkt efter Rotterdam åkte jag till Oosterbeck i Holland. Här ligger Glock Horse Performance Center Netherlands.

Denna nya och absoluta topp, toppanläggning är uppbyggd och drivs av Edward Gal, Hans Peter Minderhoud och Nicole Werner. Anläggningen får en att tappa hakan. Väldigt smakfullt och med högsta modernitet.
 
Denna träningsvecka var avsedd för Languedoc. Han hade fått varit med i Rotterdam som extra häst, vilket passar honom bra. Han är fortfarande lite nervös på nya ställen så perfekt att kunna rida på en tävlingsplats utan att behöva prestera, bara öva.  


Biggles på skogstur.

Under min träningsvecka så fick Biggles återhämta sig från tävlingen och skritta och joggas. Hos Edward fanns det bara en box ledig men som tur var fanns det ett stall bara  fem minuter med cykel därifrån där Biggles kunde stå. Så medan Dokki fick träning så kunde jag rida Biggles ut i skogen och lite lätt träning under veckan.
 
Jag har nu tränat för Nicole i fyra år och är lika tacksam varje gång. Det är fantastiskt att få absoluta bästa tänkbara hjälp samtidigt som man kan se absoluta världsklassryttare i Edward och Hans Peter som rider sina hästar bredvid.


Inför ett ridpass.

Nicole är tränaren och organisatören på anläggningen. Hon har en förmåga att kunna ge lugna men väldigt precisa direktiv. Allt är med tanke på framtid. Inget görs för att här och nu fixa något snabbt! Vad är bra nu för att kunna bli bättre imorgon? Inget krångel utan enkelhet men väldigt konkret. För henne handlar det om eftergift och respons på hjälperna. Självbärighet och förändringsbart. Inget ”ridande” och tryckande varje steg. Hästen skall bära sig själv, tänka framåt och gå själv. Enkla saker för ryttaren som styrning, ställning, bestämma tempot och hålla exakta linjer är sådant man ständigt kommer tillbaka till.
 
För mig så var denna hjälp oerhört bra i detta läge. Languedoc är en väldigt ambitiös och känslig häst. Han vill massor men ibland går han före mig, vill för mycket helt enkelt. Att kunna lugna honom och få honom med mig men utan att tappa power är nyckeln. Detta jobbade vi mycket på vilket fick honom just till det läget jag vill ha honom. Mycket power men med  avspändhet och total kontroll!


Languedoc.

 
Efter en givande vecka så känner man att avståndet till Holland är långt. Tyvärr fick det bara bli en vecka denna gång. Men hoppas kunna få till tid att åka ner snart igen. Som sagt det är ju inte nästgårds så det krävs lite planering. Min hästskötare Karin som nu varit med mig i fem år brukar senaste tiden köra själv men denna gång passade inga flygtider till mig så jag hjälpte henne att köra. Det är en lyx att ha en hästskötare som dels tar hand om hästarna på absoluta bästa sätt dels kan köra kors och tvärs i Europa med hästarna. Bara restid är det ju två dagar enkelresa till till exempel Holland. Så det blir många dagar som jag sparar med att kunna flyga istället. Vi pratade just om restid nu när vi körde hem. Karin började att jobba hos mig när jag skulle åka till Sunshine Tour det vill säga södra Spanien. Vi konstaterade att det var en bra start för henne! För efter en sådan resa så känns en Hollandsresa som rena barnleken och en Skåneresa gör man på en eftermiddag. 🙂
 
Falsterbo närmar sig! Biggles trappas upp i arbete och ska vara i topp form tänkte jag till nästa vecka när vi rider i Falsterbo.
 
Återkommer om det!
 
Rid fint!
Kristian

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden