Sport
22 augusti 2017 13:31

Snart dags – hoppryttarna uppvärmda

Om inte alltför många timmar är det äntligen dags för EM-hoppningen att ta vid. I dag har nationerna fått några warm up-minuter var på banan – så här såg det ut när svenskarna kände på arenan i sensommarsolen.

Snart dags – hoppryttarna uppvärmda
Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa på arenan. Roland Thunholm

I går kväll var det strålkastarljuset hoppekipagen fick känna på, i dag var det solljus och hinder på arenan.

Nationerna hade 7,5 minuter var på sig och ekipagen spenderade tiden på de mest olika vis. Några kämpade med varierande resultat vid vattnet, några finlirade och lösgjorde utan att hoppa, några fick ett par stopp och bland dem slutade det värst för Olivier Philippaerts som dystert redan har fått lämna EM.

För många gick det som smort inne på arenan och över hindren. Svenskarna förvaltade sin tid noggrannt och såg ut att veta precis hur de ville spendera sina få men viktiga minuter på arenan. De hoppade i tur och ordning och visade upp idel fina språng – inga klurigheter där inte.

Nästa gång ekipagen äntrar arenan är det högre hinder och allvar som gäller.  Klockan 8.45 i morgon bitti kör deras EM igång.


Hoppledningen i väntan på svenskarnas tur. Annika Ersgård, Henrik Ankarcrona, Pether Markne och Ancan Carlsson hängde på läktaren med Maria Gretzer och Elisabeth Lette och spanade samtidigt in komkurrenterna.


”Nämen! Vi blir fotade” Förbundskapten Ankarcrona upptäckte Ridsports paparazzifotograf…


…och tog chansen att tetas med kollegan Markne.


Sådär, äntligen Sveriges tur. Zacramento och Douglas Lindelöw travade in på arenan i sällskap med resten av truppen.


Under träningsdagen hoppade några vattnet, medan andra absolut helst inte hoppade vattnet eller plumsade i. Zacramento hade förstås koll på uppgiften och skötte sig galant.


Mary Lou gör sitt första mästerskap, men har under året vant sig allt mer vid hetluften – inte minst efter den framgångsrika världscupfinalen i USA.


”Jag har inget att klaga på med Mary Lous form. Hon är ingen maskin, men hon känns som en” säger Henrik.


Lagreservern Helena Persson hoppas bland annat på en framgångsrik GP i veckan med Bonzai H. ”Eftersom han inte är den kvickaste hävdar han sig bättre när det blir större hinder än till exempel 1,45” säger Helena.


”Hon är så, så fin och vill verkligen göra allt rätt. Samtidigt som hon har ett så stort hjärta är hon en riktig tiger på banan”. Så beskrev Malin tidigare sin ”Gullan” som såg alert och glad ut under den lilla uppvärmningen.


Malin Baryard Johnsson på H&M Cue Channa fyrade av ett leende.


Drygt ett år efter OS-silvret tog Peder Fredricson och H&M All In sina första språng inne på EM-arenan.


”Man kanske aldrig får vara med om det här igen” säger Peder och syftar på att han ser till att njuta av att vara en favorit som rider EM på hemmaplan.


Inne på banan hoppade några ekipage inte alls, vissa körde hela banan och andra fokuserade på vattnet. Här är några av dem som hoppade det sistnämnda.

Foto: Kim C Lundin och Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden