Hoppning
12 maj 2014 10:01

Färdigridet i uttagning till Rolex ryttarakademi

I helgen reds den sista uttagningen för Rolex ryttarakademi i tyska Redefin. De 29 ryttarna, där tre är svenskar, får nu vänta en dryg vecka på resultat.

Färdigridet i uttagning till Rolex ryttarakademi
Wilma Hellström, Bill Breaker, är en av tre svenska ryttare som kan bli uttagen till Rolex ryttarakademi. (Arkivbild) Roland Thunholm

De 29 uttagna ryttarna har tidigare testats i Arezzo. I helgen var det dags för den andra, och sista, uttagningen i Redefin. Ryttarna, däribland tre svenskar, Wilma Hellström, 21, Victoria Wallenstam, 21 och Alexandra Eriksson, 22, bedömdes i två hoppklasser, en 1,45-hoppning och en 1,50-hoppning.

Uttagagningskommiten från europeiska ridsportförbundet fanns på plats i Redefin och bestod liksom tidigare av Emilie Hendrix, Holland, Jean-Maurice Bonneau, Frankrike, Otto Becker, Tyskland och Sven Holmberg, Sverige.

Bertram Allen, 18 år gammal, från Irland vann båda klasserna. För de svenska ryttarna var resultaten blandade. Det började bra i fredagens 1,45-klass där både Wilma Hellström och Alexandra Eriksson var felfria med Bill Breaker respektive Cassian 7. Victoria Wallenstam hade 13 fel med Lento 6.

I lördagens 1,50-hoppning gick det sämre för de svenska tjejerna. Wilma Hellströms nio fel noterades som det bästa svenskresultatet. Victoria Wallenstam hade ingen kanonrunda och slutresultat blev 26 fel. Alexandra Eriksson och Cassian 7 uteslöts i klassen.

Ryttarna intervjuades även av juryn som nu har ett svårt beslut att göra. Om lite drygt en vecka ska 29 ryttare skalas ner till 5 som ska ingå i akademin och träna med toppträna ett halvår framöver.

– Det är ett tufft jobb. Det finns så många talangfulla ryttare som även har rätt inställning till hästen och sporten, säger Sven Holmberg till Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden