Blogg
9 augusti 2012 19:37

Snipp snapp snut…

...så var OS-sagan slut. Hur gick det till? Två veckor försvann som i ett nafs, samtidigt som det känns som om man har suttit i det här pressrummet hur länge som helst.

Visst har det varit fantastiskt kul, men att tro att det är räkmacka att jobba under ett OS, eller ett VM för den delen, är så fel det kan bli. Huvudet är tomt, slut, finito. Orden fastnar på tangentbordet – har jag inte skrivit exakt den där meningen förut? – när man ska hitta på nya vägar att beskriva det man sett. Men det är ett lyxproblem när man får jobba med det roligaste som finns.

Jag lovade att visa bilder på vårt eget lilla presscenter här i Greenwich. Vi är inhysta i ett museum, så det ser väldigt lovande ut på utsidan.

Vår pressal är inte riktigt lika fräsch som inne i OS-parken… Antingen svinkallt på grund av AC:n eller helt tom på syre. Bara att välja. Det blev trångt när det vankades finaler, golven var fulla av journalister och fotografer.

Metervis av resultatlistor.

Känns lite som man är tillbaka i högstadiet, med sitt skåp.

Skåpen räcker dock inte till alla så här delar vi systerligt. MVG i packning krävs. Datorer, kameror, sladdar, laddare, converters, regnkläder, shorts – här finns allt.

Att jämföra med gigantiska Main Press Center inne i stan.

Att byta pins hör till stora mästerskap, eftersom ingen går någonstans utan sin badge. Svenska groomen Elin, som jobbar med tyskarna, är ett riktigt proffs.

Till skillnad från mig. Skyller på tidsbrist.

Idag var det brittiskt för hela slanten. Något svenskt medaljhopp hade vi inte idag, men det var kul att se britterna leverera. Och fansen var glada.

På läktaren fanns kungen och drottningen, och de satt kvar i den stekande solen hela dagen. Kungen hade kikaren med, stenkoll på rörelserna!

Finaldag innebär mängder med folk, och då även fler vakter än vanligt. Två poliser (som deltar i lustiga hattar-tävling) patrullerade i mixed zone.

Svenska dressyrteamet var glada och såg redan fram emot OS i Rio. Men först var alla ganska överens om att det skulle bli skönt att åka hem.

Dagens sötaste, eller hela OS sötaste: Valegro! Mm, vilken köttbulle! En sån i stallet hade inte suttit fel.

Men nu packar vi ihop och åker hemåt igen. Semester väntar, välbehövligt!
Ha det gott!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar