Fälttävlan
14 juli 2018 22:06

Sofia Sjöborg på bronsplats i EM

MästerskapSofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight ligger trea i fälttävlans-EM för unga ryttare. Ekipaget var ett av få i klassen som klarade den tuffa terrängbanan utan fel. "Det är verkligen en toppinsats som Sofia har gjort i dag," säger landslagsledaren Anne Persson.

Sofia Sjöborg på bronsplats i EM
Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight satte en prickfri terräng i ungdoms-EM och bidrog starkt till det svenska bronset. Foto: www.eventingphoto.com

Det var varmt och kämpigt för fälttävlansryttarna i lördagens terräng. En stor del av banan reds på sandvägar som blev väldigt lösa.

– Tyvärr fällde det Vendela Lindestam Rubin som föll i landningen efter hinder på grund av att det var alldeles för löst. De strök sedan det hindret, berättar Anne Persson, som också kan meddela att både Vendela och hästen Vienna Imperial mår bra.

Sofia Sjöborg, som var bäst av de svenska ungdomsryttarna i dressyren, gjorde en riktigt fin terräng och var ett av få ungdomsekipage som var helt felfria i terrängen. Därmed ligger Sofia och DHI Mighty Dwight på en bronsplats inför morgondagens avslutande banhoppning.

– Ekipaget tog medalj vid junior-EM för ett par år sedan och då var de felfria i hoppningen. Vi får hålla tummarna för att det blir en repris även den här gången, menar Anne Persson.

Även Sofia Andersson och Gardenia R var felfria på hinder, men fick 1,2 straff för att ha överskridit tiden.

Lina Forsberg och Kaizen hade ingen riktigt bra dag och därmed föll det svenska laget tillbaka ett par placeringar och kommer att få svårt att nå en topplacering i morgon.

Fyra svenska juniorer felfria i terrängen

Däremot har juniorerna avancerat och ligger just nu femma inför avslutningen med chans till medalj. Här red inte mindre än fyra av de fem ryttarna felfritt både på hinder och inom tiden.

Alice Andersen och Lavendel ligger bäst av till av svenskarna på 13:e plats, men med straffpoängen 31,10 är hon mindre än ett nedslag från bronsplats då det är otroligt jämnt. Selma Hammarström och Creevagh Cooley har 36,60 och är två nedslag och tidsfel från pallen.

Även Greta Wårfors/Robini och Ebba Christensson/Monique var felfria, men är för långt efter med sina dressyrresultat för att ha en chans på en riktigt bra individuell placering. Amanda Sternberg/El Samuel fick tyvärr ett stopp i terrängen och ligger också långt ner i resultatlistan.

– Så här långt ser hästarna fina ut inför morgondagen så vi hoppas att allt går bra, avslutar Anne Persson förhoppningsfullt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden