Sverige
3 november 2015 09:34

Nyhet i jakten på hovslagare

Nu går det att söka efter hovslagare i en särskild sökmotor. Efter att hästägaren har fyllt i ett formulär kommer de hovslagare som är intresserade att höra av sig.

Det är hovslagarregistret Svehov som har skapat den nya tjänsten på sin webbplats. Den som söker hovslagare fyller i ett formulär där det bland annat ska anges om det handlar om privat- eller företagsägda hästar. De hovslagare som är intresserade av att sko åt kunden hör sedan av sig och lämnar eventuellt offerter. Därefter får hästägaren själv välja vilken hovslagare hen vill anlita. 

Alla hovslagare i registret har minst en tvåårig grundutbildning med godkänd examen, däremot kan det handla om olika utbildningar och skilja mycket i erfarenheter mellan hovslagarna. Syftet med sökfuntionen är att det ska vara enklare för hästägare att hitta och/eller byta hovslagare. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden