Sverige
3 december 2013 22:09

Söker pengar till hästar

Theleborgs Ryttarsällskap har fått avliva flera hästar och söker en halv miljon kronor från Växjö kommun för att kunna köpa nya.

Höstterminen började tufft för klubben som fick ställa in hälften av ridskoleverksamheten på grund av att flera hästar var skadade. Sju har senare fått avlivas och en har sålts.

– Vi har inte kört dem för hårt. Vi har behandlat de här hästarna och de svarade inte på behandlingen. Beslutet att avliva dem är fattat tillsammans med veterinärmedicinsk expertis, säger klubbens ordförande Fanny Ramsby till Smålandsposten.

Theleborgs RS  äger bara nio hästar och har fått hyra in tolv hästar för att få igång verksamheten. Planen är att få en långsiktig lösning och därför ansöker klubben om ett investeringsstöd på 500 000 kronor för att köpa minst åtta nya hästar.

Det finns dock även flera andra föreningar som söker ur samma pott som för närvarande är på 400 000 kronor. Enligt fritidsnämndens ordförande Ulf Hendin (M) kommer ridklubben inte kunna få det sökta beloppet. Det kan också bli en diskussion om hästar är en sådan investering varför ansökan måste studeras noggrant skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden