Hästliv
1 januari 2014 17:32

Sommarkänsla i månadens bild

Några unghingstar på ett Ŗland i sin allra vackraste sommarskrud. Det blev månadens bild i december.

Sommarkänsla i månadens bild

– Det är något speciellt med Ölands vyer, säger Christina Kjellson som tog månadens bild i augusti 2012.

Hon bor i Älmeboda utanför Tingsryd i Småland där hon driver stuteriet Hästak tillsammans med sin man Anders Kjellson. Paret har haft unghästar på ett hyrt bete på Stora Alvaret i tio år. Hästarna går på två olika beten, ett för ungston och ett för unghingstar. Hästarna på bilden är några unghingstar som hade över 100 hektar att röra sig fritt på sommaren 2012.
– Första året vi släppte hästarna där och såg att det knappt var något gräs tänkte vi att det här kommer aldrig att gå. Men det är så näringsrika örter och stor ytor att hästarna verkligen får i sig det de behöver. Och så är det bra att de får gå över stora ytor när de betar. De blir starka i kropparna av det, säger Christina Kjellson.

Bilden togs när det hade regnat mycket. Unghingstarna stod och speglade sig i en stor vattensamling.
 – Jag fotograferar inte så mycket. Men när vi har hästarna på Öland brukar det bli en del. Jag tyckte det såg fint ut när de stod där, säger Christina Kjellson. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden