Sport
5 augusti 2012 18:00

Sverige delad tvåa

(Uppdaterad 15.40) Den första omgången av nationshoppningen är nu klar. Sverige ligger på delad andraplats, efter att laget slutat på fyra fel. Skrällen Saudiarabien toppar inför måndagens andra omgång, och lika stor skräll är det att Tyskland inte tagit sig vidare till omgång II. Texten uppdateras löpande.

Sverige delad tvåa
Lisen Bratt Fredricson stod för dagens bragd och levererade en fyrfelsrunda, trots stor smärta efter gårdagens vurpa.

Resultat

15.40: Allt kan hända på ett OS – stora hoppnationer som Tyskland och Frankrike, samt Belgien, Mexiko, Australien, Ukraina och Chile är borta från lagtävlingen.
– Att Tyskland och Frankrike är borta visar hur svårt det här är. Vi har ett bra utgångsläge inför morgondagen, menade Rolf-Göran.
De lag som tagit sig till måndagens final är Saudiarabien (1 fel), Sverige, Storbritannien, Holland och Schweiz på 4 fel, Kanada (5 fel), USA och Brasilien på 8 fel.

Nu laddar svenskarna med annan sport, friidrott inne på Olympiastadion.
– Det ska bli roligt att komma in på den stora arenan, tyckte Rolf-Göran.

15.30: – Vi var oroliga i morse när vi såg Lisen ha så ont. Casall kändes jättebra förutom på första hindret. Han har inte tävlat sedan Aachen och är på gott humör, sa Rolf-Göran efter ritten. 

15.23: – Lisens prestation är helt fantastisk. När Rolf och Henrik red såg det ut som en 1,30-bana. Vi har ett bra gäng här, konstaterade Sylve Söderstrand, efter att Sverige slutat på fyra fel och delad andraplats efter omgång I.

15.14: Heja Sverige! Världens bästa Rolf-Göran lekte runt banan med Casall, ännu en nolla! Sverige slutar nu på fyra fel efter den första rundan. Omgång II rids i morgon.

15.03: – Det kändes bra, jag kände mig säker och hästen kämpade med mig. Han hoppade väldigt bra, kommenterade Henrik efter sin fina runda.

14.55: Henrik von Eckermann och hans Allerdings imponerar hela tiden i London. Nu satte de ännu en mycket fin felfri  runda, där fuxen såg hur cool ut som helst. Bra jobbat!

14.44: – Jag hade så ont igår när jag gick och la mig att jag grät. Jag är lindad och tejpad, vi har jobbat med det ända fram till start. Det gjorde ont hela tiden, även om det blev lite adrenalinpåslag inne på banan. Det känns jättebra att kunna bidra med något till laget, sa Lisen efter sin ritt.
En riktig fighter!

14.35: – Vilken tjej! Hon kunde inte gå igår, vi fick bära henne och köra henne i rullstol. Hon kom in lite kort i trekombinationen, det var därför de rev. Jag tror hon hade ångrat sig om hon inte ens hade försökt, kommenterade Peder Fredricson fru Lisens insats.

14.32: – Hästen hoppade jäkligt bra, men jag är besviken på resultatet. Kom lite kort in på trekombinationen, sista nedslaget vet jag inte vad det berodde på, sa Jens efter sin ritt.

14.30: Vilken insats av en skadad Lisen! Fyra fel, nerslaget kom på samma hinder som Jens, b-hindret i trekombinationen. Lisen såg tagen ut efter målgång.

14.05: Jens Fredricson kunde tyvärr inte upprepa gårdagens fina nolla. Lunatic fick med sig b-hindret i trekombinationen, hinder 8 B, och näst sista räcket, nummer 12 – åtta fel sammanlagt. Valacken hoppade fint på vattengraven, som orsakat många fel hittills.

13.50: Nu har de sju sämst placerade lagen efter igår haft samtliga lagryttare inne på banan. Saudiarabien toppar på 1 fel, britterna är tvåa på 4 fel, Kanada trea på 5 fel. Därefter Mexiko 10 fel, Australien 12 fel, Ukraina 21 fel och Chile 22 fel.
Nu är det dags för de åtta bästa lagen efter gårdagen.

13.30: Nick Skelton var strålande glad efter sin felfria runda.
– Big Star kändes som han såg ut. Han hoppade fantastiskt, han kändes fantastisk och han är fantastisk. Det finns inget negativt med den här hästen, han är det perfekta djuret!

13.05: Paus efter 25 ekipage för sladdning av banan. Betydligt tuffare bana idag om man tittar på resultatet – bara fyra som klarat samtliga hinder och tid än så länge.
Britterna levererar på hemmaplan, Nick Skelton och Ben Maher har stått för två av de fyra nollorna med Big Star och Tripple X.

12.20: Himlen har öppnat sig över Greenwich Park och regnet öser ner. Efter att åtta ekipage hoppat är det bara Portugals Luciana Diniz som är felfri.

12.00: Lisen haltade runt bangången, och hennes man Peder har hoppat fram Matrix under morgonen.

Nationshoppningen rids i två omgångar, en i dag och en i morgon måndag. Klasserna fungerar också som individuellt kval II och III.
Dagens omgång är öppen för alla lag som startade i lördagens klass, plus de individuella ryttarna som placerade sig på 60:e plats eller bättre. Klassen rids inte mot klockan, utan ryttarnas fel läggs ihop och de tre bästa i laget räknas.

De åtta bästa lagen efter dagens omgång går vidare till omgång II, som rids i  morgon måndag. Lagens resultat i omgång I och II läggs ihop och vid lika antal fel blir det omhoppning om medaljerna.

Start- och resultatlistor

SVT Play sänder klassen, samt EBU.

Läs mer om hur det gick i gårdagens klass.

Tidsprogram hoppning
Söndag 5 augusti 12:00-15:15 Nationshoppning omg I, individuellt kval II
Måndag 6 augusti 15:00-18:30 Nationshoppning omg II för de åtta bästa lagen, individuellt kval III, medaljutdelning lag
Onsdag 8 augusti 10:30-11:15 Hästbesiktning
Onsdag 8 augusti 13:00-14:30 Individuell final omg A, 35 startande
Onsdag 8 augusti 15:45-17:05 Individuell final omg B, medaljutdelning

Samtliga tider är svensk tid.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar