Sport
7 juli 2013 22:23

Söndagens RPC-segrare

(Uppdaterad med bilder) Elin Lundin blev söndagens första segrare i Ridsport Ponny Cup efter sin seger i kategori B. I kategori C gick segern till hemmaryttaren Frances-Corinne Jenderholt. Anna Kock Göransson vann kategori D.

Söndagens RPC-segrare
Elin Lundin blev söndagens första segrare i Ridsport Ponny Cup. Erik Rundelius

Helgens omgång av den populära cupen reds på de nationella ponnyhoppningarna hos Edsbro Ryttarförening och gick som vanligt i medelsvår B.

Lyckligast över Anna Kock Göranssons seger i kategori D var nog Key Almén som rörd till tårar berättar att hon följt ryttaren sedan tioårsåldern.
– Tidigare har det varit mycket otur, säger Key Almén.
Anna Kock Göransson själv tycker det var en skön revansch efter att ha kommit tvåa två gånger i Ridsport Ponny Cups kvaltävlingar. Hon red sin personliga irändska ponny Top Bacardi som vid det här laget hunnit bli 18 år.
– Han stannar och skickar av mig eller så vinner han, säger hon.
– Att riva vet han nästan inte vad det är.

Edsbros hemmaryttare Frances-Corinne Jenderholt, som förra året var SM-vinnare med sin Aragon, var i storform och kunde lägga segern i kategori C till meriterna. Hon kände hur stora och luftiga språng han hade i dag och frångick därför sin urpsrungliga plan att hålla ihop honom. ”Det är bara att köra”, tänkte hon och så blev det. Hennes drömponny har allt och hon själv har mycket jäklar anamma.

I kategori B vann Elin Lundin med Vångsundas Paris. Det börjar bli en vana för henne att vinna i Edsbro. Hon var den ryttare som tog den absolut djärvaste svängen och hennes bussiga ponny skruvade sig över det andra omhoppningshindret.
– Jag var tvungen att chansa, säger hon.
– Man måste tänka som det är en vanlig tävling även om det är Ridsport Ponny Cup.
På så sätt höll hon huvudet kallt denna heta sommardag i Edsbro.

Ulla Rodestam Örsell

Resultat, kategori B
Resultat, kategori C
Resultat, kategori D

Ställningen inför söndagens omgång

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden