Blogg
9 maj 2014 12:59

Soooo very british…

Badminton är en våt dröm för alla anglofiler. Miljön är som i vilken engelsk tv-serie som helst med böljande gröna kullar och murade hus. Och vanligaste tillbehören bland besökarna på tävlingsplatsen verkar vara en labrador och en oljerock.

Badminton House är så klassiskt engelsk att det valdes ut som inspelningsplats till flera av de scener som filmades i England i storfilmen Pearl Harbour. 

Det är klart att det går att köpa den brittiska nationalrätten Fish and chips på tävlingsområdet. 

Så analogt som det kan bli. Den här griffeltavlan står centralt på tävlingsområdet. Efter varje ritt skrivs resultatet in för hand med en krita. 

Arrangörerna har dock alltid legat i framkant när det gäller medier, griffeltavlan till trots. Den egna radiokanalen Radio Badminton fanns långt innan podcasting var ett begrepp.

När det gäller utvecklingen av hur journalister ska visa att de är ackrediterade finns det utvecklingspotential. Vad ska man göra med den här lilla lappen? Knyta fast den i ett halsband? I jackan? Ha den i fickan och ta fram den vid behov? Och vad händer med den om det regnar på den?

Labrador, oljerock och stövlar. Allt som behövs för en klassisk Badminton-look är på plats.

Nej, det är klart att alla hundar i Badminton inte är labradorer. Ganska många är jack russels också. 

”Ni har helt och hållet missförstått var det roliga pågår för någonstans.”

Rätt kläder. Men fel hundar. Fast det här funkar ganska bra också. 

Please, please, please och please. Som sig bör ber engelsmännen snällt om allt.

Byn Badminton är så liten att det knappt märks att man kör igenom den. Men den har allt som kan förväntas av en brittisk by.

Shuttleservice på brittiska landsbygden. Vi får väl hoppas att vagnen är väl rengjord sedan den transporterade andra levande varelser.

Badminton har en alldeles egen campingplats. Och campa är ett populärt nöje.

Det gäller att hålla stilen även för den som är hindervakt under amatörens tävlingar i Badminton i början av veckan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden