Hoppning
13 februari 2015 11:00

Spännande SM-finaler väntar

Fredag är finaldag på inomhus-SM i hoppning i Borås. Det väntar tre intressanta finaler i eftermiddag, där huvudintresset givetvis ligger på seniorernas 1,50-hoppning.

Spännande SM-finaler väntar
Jonna Ekberg är en av de sex felfria till eftermiddagens SM-final. Roland Thunholm

De sex felfria från gårdagens 1,50-hoppning ligger givetvis bäst till för väntande medaljer. Det är kanske mindre troligt att samtliga nollar även finalen – vilket skulle ge en fantastisk omhoppning om medaljerna – men att årets svenska mästare lär finnas i sextetten är nog ganska säkert. Visst kommer någon, kanske även flera, att klara en ny felfri runda över 1,50-hinder.

Linda Heed, Niklas Arvidsson, Royne Zetterman och Johan Lundh är välkända i mästerskapssammanhang. Många undrar kanske däremot över Amanda Ericsson och Jonna Ekberg som gör könsfördelningen till 3-3 bland de felfria till finalen.

Amanda Ericsson är en av fyra ungdomar i förbundets ATG Hopp & talang, där hon har Angelica Augustsson som mentor. Jonna Ekberg har varit utomlands i flera år och är för närvarande baserad hos Stephex Stables i Belgien. Hon tävlar regelbundet internationellt upp till trestjärnig nivå och lämnar sällan ett meeting utan placeringar. SM-medalj lockar givetvis men en större anledning till att Jonna har kommit till Borås är nog att få förbundets förtroende att bli uttagen som Lövsta Future Challenge Jumping U25-ryttare till Gothenburg Horse Show i Scandinavium.

Startlista

Efter senior-SM följer SM-finaler för young rider och juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden