Sport
10 juli 2014 17:03

Spansk seger i GP-kvalet

Spaniens Sergio Alvarez Moya och Abab van Het Molenhof vann torsdagens kval till söndagens Grand Prix. Bästa svensk blev Alexander Zetterman med Flecu på en andraplats. Douglas Lindelöw och Talina var fyra.

Spansk seger i GP-kvalet
Sergio Alvarez Moya och Abab van Het Molenhof var bäst i torsdagens GP-kval. Roland Thunholm

Kvalet reds i en tidshoppning över 1,50-hinder och hade 59 startande ekipage. Banan var tilltagen med en del tekniska svårigheter, bland annat två tvåkombinationer på bruten linje tidigt i banan. Det var uppenbart att många ryttare inte ville ta ut allt ur sina hästar i denna klass då viktigare uppgifter väntar senare i veckan. 

Sergio Alvarez Moya och Abab van Het Molenhof (hingst f 2000 e Nabab de Reve), Spanien, var snabb och säker runt banan.
– Jag är så glad över min seger. Och stämningen här i Falsterbo är fantastisk, sa han i samband med prisutdelningen.

Spanjoren utmanades ordentligt av några unga svenska ryttare. Alexander Zetterman, 24, och Flecu var närmast med en tid som var knappa sekunden långsammare en vinnarens. Douglas Lindelöw, 23, och Talina tog också för sig inne på banan med en välbalanserad och rytmisk runda.
– Jag är jättenöjd. Jag hade en bra känsla där inne, säger Douglas Lindelöw.
– Jag tycker att banan var bra att rida.

Det var fler felfria svenskar i kvalet. Rolf-Göran Bengtsson visade att Unita Ask är uppgiften mogen att gå femstjärniga meeting och lotsade stoet stadigt och felfritt runt banan. Marcus Westergren spände bågen med Casa de La Marta Bay och var felfri sjua i klassen. Erika Lickhammer var felfri med Liberty Man, precis som Niklas Jonsson med Caral.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden