Sverige
9 maj 2014 09:54

Stal sadlar för en kvarts miljon

Under ett inbrott i ett stall i Tomelilla fick tjuvar med sig ett byte värt minst en kvarts miljon.

– Hela sadelkammaren är rensad. Alla remmar, hjälmar och sadlar är borta och jag har fortfarande inte full koll på allt som saknas, säger Örjan Larsson till Ystads Allehanda.

Det var på onsdagsmorgonen som han kom till stallet i Tomelilla, där han hyr in sin hästverksamhet, och upptäckte att tjuvar brutit sig in i sadelkammaren och länsat den. Man hade även tagit sig in i ett låst skåp i sadelkammaren. Där förvarades tävlingsgrejer, specialbett och prylar som inte används varje dag. Det som stulits är sådant som Örjan Larsson, som jobbat som beridare runt om i världen och som har drivit egen hästverksamhet en längre tid, samlat på sig under 20 års tid.

– Det känns jäkligt helt enkelt, bara ett enda bett kostar omkring 700 kronor och sist jag räknade fanns det runt 50 stycken här.

Polisen i Tomelilla uppger att man inte haft den här typen av inbrott på ett tag. I nuläget finns inga konkreta misstankar mot någon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden