Sverige
10 december 2014 11:53

Stallchef-tjänst inrättas på hästsjukhus

Specialisthästsjukhuset i Helsingborg vill stärka kontakterna med hästägarna och strukturera upp arbetet i vårdstallet mer. Därför har de nu anställt en renodlad stallchef.

Stallchef-tjänst inrättas på hästsjukhus
En ny stallchef ska stärka kontakterna med hästägarna.

– Vi har självklart haft en fungerande stallverksamhet även tidigare, men vi har samtidigt känt ett växande behov av att ha en person som ser helheten i skötseln av de inneliggande hästarna, och då inte enbart det som gäller själva sjukdomsbilden. Det kan vara allt från foderfrågor till praktiska stallregler. Stallchefen blir både en värd för stallet och en mycket betydelsefull länk mellan hästägare, veterinärer, djursjukvårdare och stallpersonalen, förklarar Anna Öhman, chefveterinär Medicin på Specialisthästsjukhuset, i ett pressmeddelande.

Den nya stallchefen, Lottie Mattsson, har varit verksamhetsansvarig vid Hanell Dressage Stable i Varberg.

–  Djursjukvård har alltid legat mig varmt om hjärtat och det känns fantastiskt att få vara med att utveckla verksamheten och tillföra ett djurägarperspektiv, säger Lottie.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden