Clinic
12 januari 2020 21:49

Startskottet har gått för Patrik Kittel Dressage Tour

InspirationsbombPatrik Kittel drog under söndagen igång den fjärde upplagan av sin Dressage Tour i Helsingborg på temat Grand Prix. Budskapet för clinictouren är just att alla kan rida Grand Prix – och Patrik Kittel kommer att dela med sig av sina inspirerande tankar och tips på totalt fyra platser under årets början. Håll utkik efter det stora clinicreferatet med bildbomb som kommer inom kort.

Startskottet har gått för Patrik Kittel Dressage Tour
Alla kan rida Grand Prix är Patrik Kittels budskap. Foto: Mickael Tannus

Patrik Kittel Dressage Tour är inne på sitt fjärde och sista år och har nu nått temat ”Grand Prix”. Clinictouren kommer att dyka upp i Linköping, Göteborg och Stockholm under ett par månader framåt och premiären hölls under söndageftermiddagen hos Helsingborgs Fältrittklubb inför fullsatta läktare.

Med hjälp av Charlotte Haid-Bondergaard på Roberto Des Frettes och Johanna Due-Boje Mazy Klövenhöj delade Patrik Kittel med sig av sina egna tankar, tips och övningar och uppmuntrade åhörarna att arbeta för att utveckla som ryttare tillsammans med sin häst så långt det är möjligt. Patrik Kittel red även själv på Charlotte Haid-Bondergaards 12-åriga valack Dixiland.

Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj fick beröm av Patrik Kittel för bytena som tyckte att de var ”jävligt bra, faktiskt de bästa byten jag sett dig göra på henne”. Mazy Klövenhöj blev så exalterad av anspänningen att hon gjorde lite egna ”moves” medan publiken drog efter andan.

Håll utkik efter det stora clinicreferatet med bildbomb som kommer under måndagen!

Patrik Kittel Dressage Tour är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet, Saab och Patrik Kittel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden