Hoppning
21 maj 2014 12:28

Staut lånar ut topphäst

Franske hoppryttaren Patrice Delaveau hade ingen häst till fredagens nationshoppningar i Rom. Då ställde landslagskamraten Kevin Staut toppstoet Quismy des Vaux till Delaveaus förfogande.

Det är Studforlife som berättar om det tillfälliga ryttarbytet på det 10-åriga stoet Quismy des Vaux (e Dollar dela Pierre-Super de Bourriere). Hon ägs av Haras des Coudrettes där både Kevin Staut och Patrice Delaveau är stalljockeys. Tillsammans med Kevin Staut vann hon en Grand Prix i Hongkong i februari. Stoet var också Kevin Stauts häst när topp-tio-finalen reds i Globen förra året. 

Inför helgens Furusiyya FEI Nations Cup division 1 i italienska Rom stod det franska lagets Patrice Delaveau utan häst. Då erbjöd Kevin Staut honom att rida Quismy des Vaux på det femstjärniga meetinget. 
– När han ringde och frågade mig började jag först att skratta, säger Patrice Delaveau till Studforlife. 
Kevin Staut säger att han tycker det känns bra att kunna hjälpa till, både för Patrice Delaveaus och för det franska lagets skull. 
– ”Quismy” är en krigare. Jag tror att det nya ekipaget kan bli konkurrenskraftigt, säger han. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden