Sport
26 februari 2015 10:42

Stella är Morgondagens vinnare

Stella Röhlcke är torsdagens första segrare när hon med Veron vann juniorryttarnas final i GHS Morgondagens vinnare.

Stella är Morgondagens vinnare
Stella Röhlcke är både dagens och Morgondagens vinnare med Veron. Roland Thunholm

Det började med en grundomgång på 1,35-höjder inför glest besatta läktare. som längre fram på dagen kommer att få betydligt fler upptagna stolar.

Det blev bara två felfria till omhoppning som inleddes av Hugo Wihlmark på nästan sämsta tänkbara sätt med rivning redan på det första hindret. Sedan hoppade Carthago 67 upp sig, nästan lika bra som i grundomgången men ändå föll ytterligare ett hinder.

– Riva första hindret är det sämsta som kan hända och då räknade jag med att det var kört. Jag började på stor häst i höstas och då känns det ändå ganska bra att vara här och komma tvåa, tyckte Hugo.

Därmed var dörren vidöppen för Stella Röhlcke, som tog sig till omhoppning med en marginal på endast 0,17 sekund i grundomgången. Med den Hollandfödde Veron (val f -02 e Celano-Julio Mariner) avslutade hon också klassen i stort sett felfritt och tidsfelet fick endast akademisk betydelse.

– Jag såg Hugos omhoppning som ändrade förutsättningarna helt. Jag hade tänkt att det kommer att handla om att rida fort som alltid i omhoppningar men nu blev det istället att försöka hålla nollan. Det är så klart alltid jätteroligt att rida här i Scandinavium och alldeles extra om det blir vinst, berättade Stella som blir 18 år under säsongen.

Julia Dahnelius missade omhoppning med 0,88 sekund i en annars felfri grundomgång med Highness.

– Jätteretligt men mitt eget fel. Jag hade två extra språng på en linje men trodde  ändå att jag skulle klara tiden, sade Julia.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden