Sverige
28 november 2014 19:03

Stipendium med internationell inriktning

Mitt under Sweden International Horse Show presenterades ett stipendium med internationell inriktning i syfte att stärka svensk ridsport.

Det var Tinne Vilhelmson Silfvén och stallkamraten Caroline Darcourt på Lövsta som, tillsammans med Lövsta Stuteri, stiftar Lövsta Future Challenge stipendium för att ytterligare stötta utvecklingen av svensk ridsport. Tinne och Caroline, som var etta och tvåa i finalen för unga hästar, skänker sin prispengar på totalt 70 000 kronor som en grundplåt till stipendiet.

Det första året kommer stipendiet att tillfalla dressyren och berättigade att söka är ryttare som ridit i ett eller flera kval i Lövsta Future Challenge. Stipendiet ska gå till ryttare och dennes tränare för att, med eller utan häst, resa tillsammans utomlands för att förstå vad en internationell ryttarkarriär kan innebära.

– Vi ser att det finns så många talanger i svensk dressyr, både bland unga ryttare men även bland ryttarna som rider de unga hästarna, som kanske inte har möjligheten att resa utomlands för att inspireras och fördjupa sina kunskaper. Vi tror att det är viktigt för att lyckas internationellt att stämma av sitt eget system och sätt att arbeta mot hur man tävlar, rider och driver verksamhet utomlands. Eftersom vi är knutna till tävlingen genom Lövsta Stuteri tycker vi att det känns bra att kunna bidra till sportens utveckling på det här sättet, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande.

Mer om stipendiet samt ansökningsvillkor kommer att finnas här från den 15 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden