Sverige
14 februari 2015 07:01

Ridledare fick kungligt stipendium

Ņre Ridklubbs Pernilla Wennberg har fått Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelses stipendium. Hon ska använda stipendiet till att gå ridledarutbildningen på Strömsholm.

Pernilla Wennberg fick ta emot sitt stipendium på 20 000 kronor under högtidliga former från Prins Carl Philip i prinsessan Sibyllas våning på Stockholms slott i onsdags. 
– Jag ville gå ridledarutbildningen förra sommaren eftersom jag hade en tjänst på Åre Ridklubb som ridlärare samt häst- och stallansvarig. Vi kände alla i klubben att det var viktigt att komma igång med utbildning av personal, säger hon till Svenska Ridsportförbundet. 
– Däremot hade jag inte ekonomi att stå för kostnaden så jag kollade om det fanns ett stipendium att söka. Det var då jag hittade Prins Bertil och Prinsessan Lilians idrottsfond som är till för ledare.

Ytterligare tre ledare från andra idrotter fick pengar från stiftelsen samtidigt som Pernilla Wennberg. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden