Sverige
14 oktober 2014 07:20

Stjärnorna mötte motståndarlaget

Det blev en intensiv tävling när kändisarna i Stjärnornas hoppning ställdes mot ett ponnylag på Sigtuna ridskola i helgen.

Stjärnorna mötte motståndarlaget
Thomas Ravelli jobbar på balansen.

Dagen började med lite coachning. Därefter var det dags för autografskrivning där Zara Larsson fick cafeterian i gungning och kön ringlade sig ut på stallbacken.

Efter lite uppvärmning var då tävlingen igång och först ut var Doreen Månsson och Be My Survivor som hoppade felfritt. Doreen som försöker övervinna sin ridrädsla var dock ordentligt skakad när hon gick i mål. Därefter varvades en stjärna och en ponnyryttare och lagtävlingen slutade oavgjort vilket ledde till en spännande omhoppning där det, liksom i nationshoppning, valdes ut en ryttare i varje lag som skulle hoppa.

Anders ”Ankan” Johansson red för stjärnorna. Han hade lite press på sig då hans tränare Maria Gudmundsson kommit hela vägen från Malmö för att titta. Han rev ett hinder men även ponnylaget slutade på fyra fel så den stora publiken fick avgöra vilket lag som skulle vinna och då röstad hemmapubliken fram sitt ponnylag som segrare.

Förutsättningarna är lite blandade i år. Nicke Borg, som vann stilpriset förra året, satsar fullt ut på att vinna. Det gör även en revanschsugen Zara Larsson som förra året blev slagen av Rickard Olsson och Clinton. De kommer rida fort. Thomas Ravelli försöker med hjälp av tränaren Lennart Lindelöw hinna ikapp då han startade lite senare än Doreen Månsson, Anders Johansson och Yanko Kamwendo.

Text och foto: Haide Westring.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden