Hoppning
29 november 2013 20:42

Musses och Malins revansch

Musse Hasselvall tog en rejäl revansch tillsammans med Malin Baryard Johnsson under premiärkvällens Stjärnstafett. Förra året trillade Musse av och Malin fick inte ens starta. "Kul att få en revansch, jag fick en sån jädra utskällning förra året" sa han om kvällens seger.

Musses och Malins revansch
Musse Hasselvall och Deftera satsade på att rida snabbt och snävt. ANNA-LENA BERGQVIST

Fredagens premiärkväll inleddes precis som på torsdagen med en hyllning till de 20 år som Stockholm International Horse Show ägt rum i Globen.

Därefter blev det snart blodigt allvar. I alla fall för de kändisar som tillsammans med några proffsryttare red Stjärnstafetten. Proffsryttarna rider en kort bana på tid, och ska sedan hoppa av och göra ett ryttarbyte samtidigt som klockan går. Höjden var märkbart lägre än vad stjärnryttarna är vana vid, något som dock ger utrymme för riktigt snäva svängar och ett ordentligt tempo.

Peder Fredricson och Caroline af Ugglas var först ut på Carolines egna häst Chess. Caroline slog sin parhäst med en felfri ritt – Peder rev det tredje hindret.
– Jag var riktigt glad att det var Peder som rev, och inte jag, sa Caroline af Ugglas med ett skratt, dock märkbart nöjd med båda deras insats.

Douglas Lindelöw red felfritt men satt av på fel sida, något som orsakade förvirring hos stoet Raffinet vid bytet. Rickard Herrey red sen stenhårt framåt, men missade andra hindret och passerade förbi det och fick snällt lägga en extra volt.

Angelica Augustsson lade in dubbelväxeln direkt med Easy to Love, och Maria Akraka hängde på. Tiden räckte till en andraplats.

Därefter var det dags för näst sista paret Jens Fredricson och Sofia Wistam. Men hästen Bingo var inte riktigt med på noterna och trion fick stå för den överlägset långsammaste rundan.
– Underbar häst, tyckte jag, sa Jens Fredricson på  Henrik Johnssons fråga om hästen var hans fiende.
– Jag är väldigt glad att jag inte ramlade av, för det gjorde jag förra året. Tack Bingo, sa en nöjd Sofia Wistam.

Sist ut var Malin Baryard Johnsson och Musse Hasselvall på Deftera och de genomförde den överlägset snabba rundan.
– Det är imponerande, vilken revansch! Nu hoppade han upp och red hela banan utan stigbyglar, sa Malin om Musses insats till publikens jubel.
– Jag älskar det här, det är så roligt. Kul att få en revansch också, jag fick en sån jädra utskällning förra året, sa Musse om deras seger.

Senare under kvällen gjorde också Anne Krüger och running ducks ett bejublat framträdande. Till sin hjälp med att valla ankor hade hon sina fem hundar till hjälp, samt sin häst och dotter till häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden