Sport
26 juli 2015 11:16

Storbritannien utan två ess i EM

Världsettan Scott Brash har redan tidigare sagt att hans förstahäst Hello Sanctos inte är aktuell för EM. Samma besked har John Whitaker nyligen lämnat när det gäller Argento.

Storbritannien utan två ess i EM
John Whitaker och Argento, här i lördagens GCT i London, kommer inte till höstens EM. Stefano Grasso/LGCT

Scott Brash vill inte ta Hello Sanctos till både EM i Aachen och Rolex Grand Slam i Spruce Meadows, Kanada, och väljer Spruce Meadows. Brash vann Rolex Grand Slam i Genève och han vann i Aachen, vilket var två Grand Slam i rad och en bonus på 500 000 euro. Vinner han även i Spruce Meadows får han en bonus på en miljon euro.

John Whitaker, tvåa bakom Rolf-Göran Bengtsson i lördagens Global Champions Tour, säger till Horse&Hound att han inte är aktuell för EM med Argento. ”Argento är en fantastisk häst men han gillar små arenor och är inte lika konkurrenskraftig på en stor gräsarena som Aachen. Han försöker alltid göra sitt bästa och jag vill inte krossa hans hjärta med något som han inte är bekväm med”.

Storbritannien är en av de nationer som på EM även tävlar om biljett till OS i Rio 2016.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden