Sverige
31 oktober 2013 11:06

Stormskadad häst vårdas än

Familjen Häger utanför Laholm drabbades hårt när stormen Simone drog in över Sverige i måndags. En av deras hästar dog när familjens stall rasade samman. Familjens andra häst har nu opererats och vårdas fortfarande på djursjukhus.

Det är Emelie Hägers Caprica 2-åriga Caprica som skadades när stallet hon bodde i rasade i stormen. Stoet fördes till Regiondjursjukhuset i Helsingborg för operation efter stormen. Där är hon fortfarande kvar för vård. Hon har opererat en kota och är allmänt öm i kroppen efter att ha fått stalldelar över sig.
– Vi ska åka och hälsa på henne i dag. Operationen verkar ha gått bra. Hon har haft lite feber efteråt och i dag ska de ta nya prover för att se om operationen behöver göras om, säger Emelie Häger. 

Den insamling som startade på Facebook för att stötta familjen Häger har hittills gett över 7 000 kronor, och mer verkar vara på väg in.
– Det känns bra att få det stödet. Den här veckan har varit hemsk och jag känner mig helt tom och har svårt att uttrycka vad jag egentligen känner. Första dygnet efter stormen var värst. Det gick liksom inte upp för mig vad som hade hänt när jag stod där bland ruinerna, säger Emelie Häger.  

Familjen Häger, vars andra häst dog under rasmassorna i stallet, har fått besked från sitt försäkringsbolag att bolaget bygger upp stallet igen. 
– Men vi kommer inte att våga ha hästar i det mer, säger Emelie Häger som också vill påminna alla om att ta vara på tiden med sina hästar.
– Och jag kommer aldrig att underskatta naturens krafter igen, säger hon.  

 Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden