Hoppning
15 oktober 2019 22:16
Ridsportplus

Större bredd i Douglas Lindelöws stall

RevanschsugenEfter att ha förlorat två stjärnhästar när de varit som bäst, har nu Douglas Lindelöw byggt upp en större stabilitet och bredd i sitt stall. Han åker till världscuppremiären i Oslo i helgen som regerande världscupvinnare på norsk mark - med sig har han sina två topphästar, som Douglas hoppas ska ta honom till OS nästa år.

Större bredd i Douglas Lindelöws stall
Douglas Lindelöw och Zacramento när de vann världscupen i Oslo 2018. Foto: FEI

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev en fantastisk världscuptävling för Douglas Lindelöw i Oslo för exakt ett år sedan – han red hem segern i sadeln på Zacramento, i det som visade sig bli ekipagets sista start tillsammans. Valacken lämnade sedan Lindelöws stall, då han och ägaren inte kom överens. Tre år tidigare blev Douglas Lindelöw av med Casello i en uppmärksammad tvist.

Men nu finns ett annat lugn i Douglas Lindelöws stall, där han har boxarna fyllda med framtidshopp. Till Oslo tar han med sig Casqou Blue, Cheldon och Citti 3.
Vad har du för minnen av segern i Olso?
– Det var jättekul, vi fick verkligen till allt den helgen – det var en väldigt bra avslutning.

Blir du nostalgisk när du tittar på filmklippet av segerritten?
– Nej det skulle jag inte säga, jag väljer att titta mer framåt än bakåt, men jag försöker ta med mig känslan – det är en tävling där det brukar gå bra för mig, jag har ridit där många gånger nu,  så jag hoppas det fortsätter så.

Jobbat för att få en bredare trupp

Douglas Lindelöw har som sagt viss vana av att bli av med stjärnhästar när de är som bäst – efter både Casello och Zacramento fick Douglas kliva ner ett steg från den absoluta toppen.
Känns det som att du har det mer stabilt nu, med flera hästar att välja på för de stora uppgifterna?
– Absolut, det tycker jag. Jag har jättefina unghästar också, de är lite för unga än men de kommer ju fram inom några år. Jag har dessutom otroligt bra hästägare i Stall Zet (ett av landets mest framgångsrika travstall, reds anm) som är med och backar upp.

Jag tycker själv att de här hästarna är minst lika bra som de jag haft tidigare.

Med Casello och Zacramento hade du egentligen ”bara” en topphäst just då. Har du en större bredd i stallet idag?
– Det är något jag har jobbat för, att försöka få en bredare trupp – jag tycker själv att de här hästarna är minst lika bra som de jag haft tidigare. Så vi får se hur de utvecklas under vintern.

De har redan presterat fina resultat på hög nivå?
– Ja, så pass tidigt som de har levererat, utifrån sin ålder, har ingen av mina tidigare hästar gjort.

Mål: världscupfinalen och OS

Under hösten är planen att försöka få rida så många världscuptävlingar som möjligt.
– Vi har ju en dialog med Henrik Ankarcrona, vi börjar i Oslo och jag hoppas få en fin start på säsongen i år också. Sedan får vi se, det är ju väldigt många som vill åt de där två världscupplatserna. Men jag hoppas få chansen och kunna ta den och plocka poäng.

Casqou Blue och Cheldon är Douglas val för de större uppgifterna den närmaste tiden.
– Planen är att de ska turas om lite på världscuptävlingarna i höst. De har gjort bra resultat under utomhussäsongen på femstjärniga tävlingar, båda har känts väldigt bra. De har tagit det lite lugnare den senaste tiden – det var därför jag inte red i Barcelona till exempel – och fokuserat på inomhussäsongen.

Har du redan bestämt vem av dem som ska gå världscupen i Oslo?
– Plan A är att Casqou Blue ska gå världscupen på söndag, men vi får se hur dagsformen är.

Douglas Lindelöw har finalen i Las Vegas i april som ett stort mål, men siktar ännu högre.
– Jag satsar mot OS med både Casqou Blue och Cheldon, de blir tio och elva år nästa år – det är en väldigt bra ålder, då har de tillräckligt med erfarenhet men är fortfarande pigga och fräscha, och hungriga på hinder.

Se Douglas Lindelöw och Zacramentos segerrunda i Oslo:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden