Sport
21 februari 2017 18:20

Storslam för Simmebro

SWB Trophy för nyblivna 6-åringar stavas lilla stuteri Simmebro och Ulrika Bynander som uppfödare till två av tre på pallplats. Klassens mesta ryttare Yvonne Ŗsterholm satt på segerhästen och delade trean.(Uppdaterad med bilder)

Storslam för Simmebro
Först ut och upp i ledning! Yvonne Österholm med Simmebros Bisquit segrade @RolandThunholm

De sex nyblivna 6-åringarna visade inga tecken på att bekymra sig för den stora arenan, snarare såg de flera snäpp mer vuxna ut än vid höstens Breeders Trophy. De visas här i 5-årsprogrammet och avkrävs därför inte mer än i höstas. Det gynnar deras möjlighet er att glänsa och är ett upplägg som känns igen från det danska 5-årschampionatet där hästarna kvalar som 4-åringar och rider ett mellanprogram i Herning.

Först ut var Yvonne Österholm med en Simmebros Bisquit (SWB Mare f -11 e Shooting Star- Florestan I, uppf/äg  Ulrika Bynander)  i fin form. Stoets uppfödare Ulrika Bynander har inte mindre än två uppfödningar med i klassen genom Simmebros Martell. 

Yvonne och ”Kexet” fick en fin svit med gångartspoäng men lösgjordhetsbetyget dalade lite på grund av kontakten.
– Om jag var du skulle jag rida på ett vanligt traditionellt bett, sa Christoph Hess, mycket detaljerad i sina kommentarer.
Poäng trav, skritt, galopp, lösgjordhet, framtidspotential
9.5, 8.2, 8.6, 7.7, 8.5, totalt 85.0

När det var dags för Martell och Simmebros Martell (SWB f -11 e Insterburg TSF-First Wish, uppf Ulrika Bynander, äg Emma Karlsson) att få sin kritik efter en fin ritt men lite extra övningar som tre riktigt fina galoppombyten blev det riktigt spännande.
– Vet ni vem jag tänker på när jag ser den här hästen? Jag ser en ung Valegro som bara älskar att jobba, förklarade Hess.
-Vi hoppas du har en fin framtid tillsammans med Valegro II!

 Poäng trav, skritt, galopp, lösgjordhet, framtidspotential
9, 7.5, 8.7, 7.5, 8.5 totalt 82.400

Simmebros Martell som Christoph Hess tyckte påminde om en ambitiös ung Valegro

Martin Ågevall och Romeona (SWB f -11 e Blue Hors Don Romantic-Briar, uppf Ann-Sofie Lilja, äg Martin Ågevall) fick lägre betyg för sin trav och galopp än vid tidgare bedömningar. Däremot var skritten verkligt bra och fick beröm av Christoph Hess.
7.8, 9, 7.8, 7.4, 8, totalt 80.000

Romeona

Sist ut i klassen red Yvonne Österholm igen, SWB Trophys verkliga profilryttare med fyra hästar till start. Hon red den underbara Dorina (SWB f -11 eBelissimo M -Don Schufro, uppf/äg Per-Arne Persson). De presterade en underbart harmonisk ritt och stoet är härligt rörligt.
– Vi ger dig lågt för skritten för hon marcherade inte och hade inget övertramp. Traven är verkligt fin och får 9. I galoppen har hon en fin silhuett men behöver bli jämnare.

Poäng trav, skritt, galopp, lösgjordhet, framtidspotential
9, 6.7, 8.5, 7.8, 8, totalt 80.000

Dorina

Seger till Simmebros Bisquit, Martell tvåa och Romeona och Dorina delade tredjeplatsen.

Simmebros Bisquit

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden