Blogg
24 februari 2017 17:00

Stressiga dagar inför bruksprovet

En skadad häst leder till tråkiga nyheter.
Men vårväder och härliga ridturer på Mr Vain gör att Gustaf trots allt har humöret på topp och ser fram emot det stundande bruksprovet med stor tillförsikt.

Här har det minst sagt varit stressiga dagar, därför har jag inte hunnit med att uppdatera er på ett tag. Men här kommer en liten genomgång om hur det går för varje hingst. Det är både höga berg och djupa dalar. Jag börjar med lite tråkig information:

Americano GJ kommer tyvärr att strykas ifrån proven!
Jag pratade med hans ägare tidigare och han hade  skadats sig i hagen. Som tur var inte speciellt allvarligt men måste tyvärr stå över bruksprovet i år.
Alla som håller på aktivt med hästar vet säkert om hur lätt hästarna kan skada sig men man kan ju inte heller enbart linda in dem i bomull (även om man hade velat). Jag hade verkligen sett fram emot att se honom nere i Flyinge nästa vecka men som tur är har han ju en chans till nästa år att starta som femåring istället.

Star quality GJ verkar det däremot gå betydligt bättre för. Han har nu varit hos Rebecka i cirka fyra veckor för att hon ska lära känna honom ordentligt innan bruksprovet. Än så länge går allt enligt planen. Hon har även hunnit träna för världsryttaren Helena Langehaneberg och han fick väldigt fina lovord. Känns jätteroligt!

Nu sista veckan har han åkt tillbaka till Martin, ägaren, för att få behandling med massage, nya skor och bli lite extra putsad på. De känner sig väl förberedda och laddar för att bege sig till Flyinge på måndag.

Mr Vain GJ, min egna lilla älskling, även för honom går det alldeles förträffligt . I tisdags åkte jag ner med honom till Magic Park stable i Tyringe för att Victoria ville känna hur han kändes att hoppa på bortaplan. Han både uppförde sig och hoppade helt fantastiskt. Är otroligt nöjd med Victorias matchning utav honom, hon har verkligen förmågan att ge unghästarna en riktigt gedigen utbildning med väldigt sunt tänk.
Idag har han fått nya skor på sig av våran duktiga hovslagare Anna, ALG:s hovslageri, för att han ska vara fin på fötterna nästa vecka. Det kan ju ibland verka som att det endast är en person gör allt jobbet kring hingstarna men det är fullkomligt fel. Vi är ett team. Ingen kedja är starkare än den svagaste länken och jag är därför väldigt glad och tacksam att jag hittat både Anna och Victoria som båda två bidrar starkt gällande matchningen av Mr Vain.

Efter skoningen idag trimmade jag honom lite på utebanan och han kändes helt super! Var väldigt skönt att det äntligen har blivit plusgrader så att man kan jobba hästarna utomhus igen. Jag tror personligen att det är väldigt viktigt för att hålla motivationen uppe på dem. Den fantastiska känslan Vain ger när man rider, plus att det är vår i luften, kan inte göra en dag så mycket bättre. Jag bad min hästskötare Sanna att ta lite foton för att försöka förmedla denna känslan till er.

Nej nu ska jag titta på Mandelmans gård, så detta får räcka för idag .

Ha det bäst!
/Gustaf

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden