Sport
8 juli 2014 10:12

Stressigt för schweizare

Schweizarna Steve Guerdat och Pius Schwizer har ett tufft program i helgen. De finns på deltagarlistan både till Falsterbo Horse Show och till Longines Global Champions Tour i Estoril, Portugal.

Schweiz, som ska medverka i Nations Cup men inte tävlar om poäng eftersom landet redan gjort sina fyra poängräknande tävlingar, har fem anmälda ryttare till Falsterbo. Därmed bör antingen Guerdat eller Schwizer ingå i laget.

Nationshoppningen i Falsterbo går på fredag och Global Champions Tour i Estoril på lördag. Rent logistiskt är det säkert fullt möjligt att medverka i båda. Kanske går det även att hinna tillbaka för att starta Grand Prix i Falsterbo, som Pius Schwizer vann 2009, på söndagen.

I den bästa av världar kan någon av schweizarna – om de nu ska flyga mellan tävlingarna – vinna samtliga tre stora klasser, vilket skulle ge runt 180 000 euro i prispengar.

Ryttare till Falsterbo
Ryttare till Estoril

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden